Vinterprogram 2021

Ung hökuggla - vid Björkhul
Ung hökuggla – vid Björkhult

Vinterprogram 2021  –  Hällefors Ornitologiska Förening

LÖRDAG 23/1 ARTRACE Kl. 08.00 – 15.00. Vi söker igenom kommunen på så många arter som möjligt och tävlar med hela Västmanland. Anmäl till Ann Larsson senast måndag 16/1. Tel 072-589 14 27 Samling Sävenforsvägen. 3.  Pga. Covid19 åker vi i egna bilar.
Max 4 personer i varje lag. Eget fika i Grythytteviken kl.12.00

FREDAG- MÅNDAG 29/1 – 1/2 ”VINTERFÅGLAR INPÅ KNUTEN” Räkna fåglar och arter i din närhet/trädgård-egen matning. Rapportera in på nätet eller blankett. Räkningen är rikstäckande och årligen återkommande. www.vinterfaglar.se

Onsdag 24/2 ÅRSMÖTE kl. 19.00.  Årsmötet sker digitalt, vi provar denna form pga. Corona. Ha överseende. Länk till årsmötet kommer att publiceras på hemsidan senast 14 dagar före. Verksamhetsrapport och kassarapport kommer också att finnas på hemsidan senast 14 dagar före.

FREDAG 26/3 KL 18.00 UGGLELYSSNING. Samling Sävenforsv. 3.
Ansvarig: Maria Flykt: Tel 070-349 84 96. Meddela Maria om du avviker tidigare.
Vi åker i egna bilar, med dem vi känner oss trygga med. Eget fika medtages.

ÖRNGÖMSLET Småsjömarken. Koja utrustad med dass och fotogenkamin. Se bilder på hemsidan. Pris 400 kr/medlem, 800 kr/icke medlem.
Obs, alla i kojan betalar.
Period januari-mars. Boka hos Nils Hultman: Tel 070-626 55 08
Kom bara om du är frisk.

ORRKOJAN Dammsmossen/Dammshöjden Silvergruvan. Gratis för medlem, 250 kr/ icke medlem. Stövlar och varma kläder rekommenderas.
Sovsäck, liggunderlag om du sover över.
Boka hos Bo Jansson: Tel 070-691 44 78. Njut av orrspelet!

Våra fågelmatningar: Föreningen rekommenderar besök vid våra fågelmatningar. Grythyttan: Bakom herrgården, följ stigen förbi kvarnen längs sjön.
Hammartornet samt Hedgårdstornet. Hurtigtorpet i Hällefors vid yttre parkering.
Mata gärna och njut, fåglarna kommer nära.

Websida www.halleforsornitologiskaforening.se
SWISH-nummer: 1233021003

Klä dig varmt och ta med matsäck.
Vi ligger lågt med gemensamma utflykter tills coronaläget har blivit bättre.

Välkomna! Med vänlig hälsning STYRELSEN

Nedan kan du ladda ner programmet för utskrift

Hällefors Ornitologiska Förening samverkar med Studiefrämjandet vid våra studiecirklar och kulturarrangemang.